Vaaruitjes
Amersfoort Koppelpoort Stadswandeling
Stadsmuur Kamperbuitenpoort
Spui Amersfoort
Actieve uitjes in Amersfoort

Vaaruitjes in Amersfoort

Ontdek Amersfoort vanaf het water

De ideale combinatie: bekijk de ene helft van de stad vanuit de rondvaartboot en voor de andere helft nemen onze gidsen je mee. Tussendoor geniet je van koffie, lunch, borrel of diner.

We zorgen er altijd voor dat er zo min mogelijk overlap is tussen het wandelen en varen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je twee keer hetzelfde ziet. 
Wij verzorgen alle boekingen voor je, zodat je 1 aanspreekpunt en 1 factuur ontvangt. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Wandelen, eten en varen (ca. 3 uur)

Jouw dagje Amersfoort in één keer geregeld!
Een gezellige stadswandeling met een privégids, een rondvaart door de grachten en naar keuze een lekkere lunch met een drankje / koffie of thee met gebak / een borrel met een drankje naar keuze en bitterballen bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen. 


Prijs met koffie of borrel: vanaf € 27,00
Prijs met lunch: vanaf € 32,50

Incl. gids, eten/drinken en tickets voor de boot.Bekijk de stad vanaf land en water (5 uur)

En geniet tussendoor van een smakelijk diner!

Je begint met een voorgerecht, waarna je inscheept voor een rondvaart met de Waterlijn. Na het hoofdgerecht is het tijd om de stad te voet met onze gids te verkennen, die ervoor zorgt dat je een ander deel van de stad te zien krijgt. Natuurlijk sluit je de avond af met een heerlijk dessert.


€ 69,95 pp (va. 10p) 
Inclusief diner, rondvaart en drie drankjes.

Over de rondvaartboot

In een rondvaartboot door de grachten van Amersfoort varen en genieten van het uitzicht op de stad en de prachtige tuinen van de middeleeuwse Muurhuizen - je voelt je meteen een vakantieganger in eigen land! 
Waar moet je rekening mee houden bij het reserveren van een uitje met rondvaart? 


  • De rondvaartboten varen van 1 april t/m 31 oktober; de vaarten worden verzorgd door de collega's van Waterlijn Amersfoort.
  • De boten zijn open. Bij regen zijn er paraplu's aan boord, of neem zelf een poncho mee - de weersverwachting is geen annuleringsreden, alleen bij onweer.
  • Er zijn boten in verschillende maten:
    12 / 18 / 20 en 44 personen. De boten varen in een vast schema. We bepalen in overleg welke boot past bij jullie groep en jullie planning.
  • In overleg is het soms mogelijk om een privéboot te boeken voor jullie eigen gezelschap - vraag naar de mogelijkheden en meerprijs hiervoor.
  • Er zijn verschillende routes; meestal reserveren we de Westroute, maar ook de Oostroute (met een stukje 'klunen') en de Vestingroute (langs de buitengracht) zijn de moeite waard.
  • Je kunt bij ons alleen reserveren in combinatie met een stadswandeling.


  •