Specials

de leukste stadswandelingen en uitjes!

Nachtwandeling Amersfoort: Dood en Verderf

Historische Biertour

Historische Biertour


Amersfoort is een bierstad bij uitstek. In de hoogtijdagen (15e en 16e eeuw) verdiende zo'n  60% van de bevolking zijn geld aan bier.


Dat waren brouwers, maar ook boeren die graan verbouwden, bierdragers die de vaten versjouwden, handelaren die het verscheepten en natuurlijk de kuipers, die de vaten maakten.


Tijdens deze tour maak je kennis met de Amersfoortse bierhistorie. We beginnen bij de monumentale kuiperij van de familie Meester in de Hellestraat, waar we vertellen over het ambachtelijk produceren van houten biervaten. Daarna wandelen we langs plekken in de stad die te maken hebben met de bierhistorie.


We eindigen bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, dat vroeger een eigen bierbrouwerij had voor de gastelingen. Je wordt hier ontvangen met een glas scherbier, krijgt een rondleiding in de historische zaal en geniet van twee historische in de kapel van de Mannenzaal: Nenninck (Drie Ringen), het eenmalige jubileumbier dat gebrouwen is voor het 625 jarig jubileum van het gasthuis, en Amersfoorts Winterbier (Jauks Bieren), een mooie quadrupel waarvoor onze gids Inge het logo mocht ontwerpen. 

Praktisch

• Zaterdag 15 februari 2020, 14:30 uur

• ca. 2,5 - 3 uur


Startpunt

Kuiperij Meester, Hellestraat 7


Kosten

• € 22,50 per persoon

• incl. rondleiding in de Mannenzaal en de Kuiperij, 3 historische bieren en een hapje.

Niet gevonden wat je zoekt? Misschien past dit bij jullie