Corona
Amersfoort Koppelpoort Stadswandeling
Stadswandeling Amersfoort Hof Onze Lieve Vrouwetoren
Amersfoort Lente
Harald en Inge, Amersfoortse Gidsen

Nieuwe initiatieven tijdens de Corona epidemie

Door de omstandigheden kunnen we op dit moment geen stadswandelingen meer geven aan groepen in onze mooie binnenstad. Daarom hebben we allerlei nieuwe activiteiten bedacht. 

Iedereen kan nu immers wel wat extra positiviteit en vrolijkheid gebruiken. Wij proberen op onze eigen manier een bijdrage te leveren om de moed erin te houden tijdens deze crisis.
Met online stadstourfilmpjes, een wandelroute voor het thuisonderwijs, een Amersfoortse Kleurplaat en wat we verder de komende tijd nog gaan bedenken! 


Wil je ons daarin steunen? 
Help ons dan met een kleine donatie. Zodat we leuke dingen voor iedereen kunnen blijven bedenken, en ons bedrijf door kan blijven lopen nu wij zelf ineens stilstaan.

Thuisonderwijs: de historie van de stad
Nu de scholen gesloten zijn, hebben we iets leuks bedacht voor basisschool leerlingen (groep 7/8).

Naast de lespakketten die worden aangeboden op de scholen zelf, hebben we in overleg met leerkracht Rudger Minnee een wandelroute gemaakt. Zo kunnen ouders zelf met hun kinderen op pad, en zijn ze lekker actief bezig, komen ze buiten en leren ze nog iets bovendien!


De tours zijn gratis voor iedereen: leraren en ouders! 
Inmiddels hebben we er in 5 dagen tijd al 40 verstuurd, en de reacties zijn erg enthousiast - we zijn al hard aan de slag om begin april de 2e route te lanceren! Een greep uit de mails: 


-----


"Een excursie hoort ook natuurlijk ook in het "lesrooster".


-----


"We hebben hem dit weekend gedaan met ons gezin. We wilden ons niet in de drukte begeven, dus wisten niet of we er goed aandeden om de route te doen. De stad was (bijna) uitgestorven! Heerlijk om even buiten te zijn. De route is leuk, omdat het binnen het uur te doen is. Het houdt de vaart er dan ook in. We kennen Amersfoort natuurlijk wel, maar het blijft leuk."


-----


"Het was erg leuk om te doen! Op zondagochtend was er bijna niemand in de stad, dus was de 1,5m geen enkel probleem. Leuke opdrachten en informatief. Bedankt!" 

Online tours voor thuisblijvers
Nu we geen stadswandelingen met groepen kunnen organiseren, zitten ook wij ineens zomaar thuis! Maar onze gidsen houden niet van stilzitten, en dus presenteren we de Quarantaine Tours (Q-tours): nu jij niet naar de stad kan komen, brengen wij de stad naar jou!


Er zijn namelijk heel veel mooie plekken in de stad, waar we spannende, leuke, of grappige verhalen over kennen, maar die altijd buiten de route liggen. We nemen je met veel enthousiasme mee!

Amersfoortse Kleurplaat

Voor alle creatieve Amersfoorters van 8 tot 88 jaar tekende onze gids Inge deze vrolijke kleurplaat van de stad, met de plekken waar we allemaal zoveel van houden: de toren, de krokussen bij de Monnikendam, de Stier en zelfs de slechtvalk mocht niet ontbreken! 
We kunnen niet wachten om al jullie kleurrijke resultaten te bewonderen -app hem naar 06-41259590, of post hem online met #kleurrijkamersfoort, dan delen we hem via onze Facebookpagina!

Harald en Inge, Amersfoortse Gidsen

Wat gebeurt er met mijn reservering?
De boekingen tot en met 1 juni kunnen in ieder geval niet doorgaan. Voor het organiseren van activiteiten na 1 juni zijn we afhankelijk van nieuwe richtlijnen die dan gelden. Tot er meer duidelijkheid is, kunnen we daarom helaas ook geen nieuwe reserveringen aannemen.


Kosteloos verzetten
Wie al geboekt heeft, bieden we de mogelijkheid om de boeking kosteloos te verzetten naar een nieuwe datum. Zo hopen we iedereen in de toekomst alsnog te kunnen verwelkomen in onze prachtige stad.