Specials

de leukste stadswandelingen en uitjes!

Historische Biertour

Historische Biertour


Amersfoort is een bierstad bij uitstek. In de hoogtijdagen (15e en 16e eeuw) verdiende zo'n  60% van de bevolking zijn geld aan bier.


Dat waren brouwers, maar ook boeren die graan verbouwden, bierdragers die de vaten versjouwden, handelaren die het verscheepten en natuurlijk de kuipers, die de vaten maakten.


Tijdens deze tour maak je kennis met de Amersfoortse bierhistorie. We beginnen met een glas donker Scherbier, het tafelbier dat vroeger hoorde tot de eerste levensbehoeften. Daarna bezoeken we de monumentale kuiperij Meester in de Hellestraat, waar we vertellen over het ambachtelijk produceren van houten biervaten en wandelen langs plekken in de stad die te maken hebben met de bierhistorie.


We eindigen bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, dat vroeger een eigen bierbrouwerij had voor de gastelingen, met een proeverij van historische bieren in de Mannenzaal: Nenninck (Drie Ringen), het eenmalige jubileumbier dat gebrouwen is voor het 625 jarig jubileum van het gasthuis, en Johan van Oldenbarnevelt (Louis Loyal & Jauks Bieren), een quadrupel gebrouwen ter gelegenheid van de 400e sterfdag van Johan op 13 mei 2019. Natuurlijk met een hapje daarbij.

Praktisch

• Vrijdag 17 mei, 19:30 uur

• Vrijdag 7 juni, 19:30 uur

• ca. 2,5 uur


Startpunt

Mannnenzaal, Westsingel 47


Kosten

• € 22,50 per persoon

• incl. rondleiding in de Mannenzaal en de Kuiperij, 3 historische bieren met een hapje.

Niet gevonden wat je zoekt? Misschien past dit bij jullie