Specials

de leukste stadswandelingen en uitjes!

Bier van de Broeders

Het bier van de Broeders

 

Veel kloosters brouwden vroeger hun eigen bier. Met een knipoog naar die traditie wordt op zaterdag 18 november bij restaurant de Monnikendam een nieuw Amersfoorts speciaalbier geïntroduceerd: Cuvée des Frères, het bier van de Broeders.

 

“Op de etiketten van brouwerij Louis Loyal prijkt trots onze mooie waterpoort,” vertelt restauranteigenaar Richard Veld. “Daarom hebben wij hem gevraagd een eigen bier voor ons te brouwen, verwijzend naar de monniken waar ook onze poort haar naam aan dankt.”

 

Het bier is exclusief verkrijgbaar bij restaurant De Monnikendam, maar Amersfoortse bierliefhebbers kunnen op 18 november kennismaken.

“We volgen het bier van de bron tot de tafel,” legt biergids Harald Ket uit. “We starten bij Het Lokaal, waar het bier gebrouwen wordt en we een toelichting krijgen van de brouwer, Rien Lindhout van Lingen. Daarna wandelen we door de stad en vertel ik over de Amersfoortse bierhistorie en over de kloosters, monniken en broederschappen. We eindigen bij Restaurant De Monnikendam om het bier te proeven, met een heerlijk hapje van de chef erbij.”

 

Praktisch

Wanneer

• zaterdag 18 november

• 14:30 tot 16:30 uur

• vol = vol, maximaal 20 plaatsen!

Startpunt

• Het Lokaal (Oliemolenhof 90) in de Eemhaven

Kosten

• € 14,50 per persoon

• incl. persoonlijke toelichting van de brouwer, bierwandeling met gids, Cuvée des Frères en hapje bij restaurant de Monnikendam

Niet gevonden wat je zoekt? Misschien passen deze uitjes bij jullie groep!